بازیافت ضایعات علاوه بر تأثیرات محیط زیستی می‌تواند هزینه‌های تولیدی کارخانه‌ها را کاهش داده و سودآوری صنایع را افزایش دهد.

این روزها پلاستیک‌ها در تمامی ابعاد زندگی بشر دیده می‌شوند، تقریباً در تمام صنایع و ساخت اکثر وسایلی که استفاده می‌کنیم از آنها استفاده شده است، هر یک از وسایل پلاستیکی که استفاده می‌کنیم طول عمری دارند که پس از پایان این دوره دور انداخته می‌شوند و به ضایعات پلاستیکی تبدیل می‌شوند، به عنوان مثال در سطح جهان روزانه چندین تن ضایعات پلاستیک از بسته بندی مواد غذایی و یا بطری‌های آب و نوشیدنی و… تولید می‌شود.

همان‌طور که میدانید انواع پلاستیک از مواد نفتی ساخته شده‌اند طول عمر بسیار بالایی دارند و تجزیه شدن آنها در طبیعت حدود ۳۰۰ سال طول می‌کشد. به همین جهت استفاده از تکنولوژی‌های مختلف برای استفاده مجدد از آنها برای حفظ محیط زیست ضرورت پیدا می‌کند.

همچنین بازیافت ضایعات علاوه بر تأثیرات محیط زیستی می‌تواند هزینه‌های تولیدی کارخانه‌ها را کاهش داده و سودآوری صنایع را افزایش دهد. به همین دلیل در این نوشته مراحل و نحوه کار دستگاه بازیافت پلاستیک را بررسی خواهیم کرد.

مسئله دیگر رنگ ضایعات است، به این دلیل که محصولات پلاستیکی رنگ‌های مختلفی دارند، پس از ذوب و ترکیب با یکدیگر رنگ تیره‌ای پیدا می‌کنند در نتیجه کارخانه‌هایی که از مواد بازیافتی برای ساخت محصولات خود استفاده می‌کنند با افزودن مستربچ های رنگی به مواد پلیمری مذاب رنگ آنها را تغییر داده و به رنگ دلخواه در می‌آورند.